Träningen

Som jag nämnde tidigare så var jag och tränade idag, det kändes riktigt härligt att få köra slut på musklerna. Ser fram emot träningsvärken =P

Det pågår många diskussioner om hur man ska träna som tjej. Vissa säger att man ska träna uthållighet med lätta vikter och vissa säger att man ska träna explosivt med tunga vikter. Frågar man en expert så säger han att man ska träna explosivt och om man verkligen tänker efter så är det ju rätt.
Tänk så här: Du tränar i 5 veckor med lätta vikter, säg hantlar som väger 3 kg. Detta gör du 15 rep, 3 set. Efter 5 veckors träning kan du möjligtvis lyfta några kilo mer. Annars tränar du explosivt och verkligen anstränger dina muskler ända ut i det sista och börjar med vi säger 8 kilos hantlar. När passet är slut ska du inte orka lyfta armen! Du ska vara helt död alltså, då kan du redan nästa pass öka vikten med ett kilo. Om man fortsätter så i 5 veckor kan jag säga att du kan ta några mer kilon!
Om man sedan ska jämföra vad man klarar av efter de två olika träningsmetoderna så blir det naturligtvis mycket lättare att lyfta en 5 kilos vikt flera gånger om man har tränat explosivt! Sen bränner även större muskler mer kalorier så om man vill bli fit så skulle jag rekommendera att träna explosivt.

Sen beror det ju även på hur man ska använda sig av sina muskler. Om man är maratonlöpare är det såklart bättre att ha långa och smidiga muskler men om man ska använda sig av det i vardagslivet så är det ju bättre att orka mer vikt. Det blir ju lättare att lyfta en soffa om man har större muskler.

Nu kanske många tänker att "men usch det är ju så fult med stora muskler" men saken är den att tjejer har inte tillräckligt mycket testosteron i kroppen för att bli "biff".

Ett tips vid träningen:
En riktigt bra grej att göra om du tränar tillsammans med någon är att träna varannat pass. Det här beror på hur ofta ni tänker träna men vi säger att ni vill ha en dags vila mellan. Då tränar person 1 på måndagen och person 2 är där för att pusha! På tisdagen gör ni tvärtom så person 2 tränar och person 1 pushar. Detta rullar sedan runt så ni tränar varannan dag och pushar varannan dag. Och när ni då pushar ska det vara ordenltigt. Den som tränar ska knappt orka duscha när passet är över.

Som en personlig tränare på gymmet sa, "det ska låta när man tränar, annars är det inte ordentligt gjort!"


Lycka till med träningen nu!


Det här är stället jag tränar på. Riktigt fint!




Lite bilder på lokalerna, de har riktigt mysigt. Det är så lung atmosfär och att kunna sätta sig i den varma bubbelpoolen efter ett tungt pass är bara gudomligt!!


Galet mysig trädgård utanför där man kan sitta och bara ta det lugnt. Det känns nästan som att man är i ett annat land där!

Kommentarer
Postat av: benthe

Hejsan ;)



Jepp...gillar den ;)....har inte kommet mej i säng enn..har suttit uppe, pratat med Ketil Stockan ...mycket känd songerska i Norge...han ska antagligen komma hit och träffa mej och Tommy Nilsson...blir kul....mehn...jag fattar inte varför jag inte går o lägger mej???...måste vara sommaren som gör d hahahahah



...klemz fra mej :)))

2010-07-04 @ 04:35:16
URL: http://kaffeogcigg.blogg.se/
Postat av: Anonym

För det första så vill man ha resultat av sin träning så kan man inte använda sig av lätta vikter och för det andra långa slanka muskler handlar inte om hur höga vikter man har utan om hur man väljer att träna.

2010-07-06 @ 21:06:21
Postat av: Sabina

Alltså träning är ju väldigt personlig. Det beror alldeles på hur mycket du har tränat, hur man väljer att träna (som du också säger) och vad man vill ha för resultat. Det är också viktigt att man tycker att träningen är rolig och blir taggad av det.



Sen kan man se lätta vikter på olika sätt. Lätta vikter för en person kan vara 20kg medan det kan vara 5kg för en annan.



Om man vill träna långa muskler använder man ofta ett annat alternativ än just träning på gym. Det kan vara att man simmar, springer eller tränar yoga.



Det är så mycket som spelar in i hur man ska tänka.

2010-07-06 @ 22:31:15
URL: http://missbina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Absolut men det hör inte till saken. Du skrev om debatten om man ska träna explosivt eller inte. Normalt sett så använder man sig av 12 reps (ibland lite mer eller mindre) och utifrån hur vältränad man är så ska man välja en vikt som gör att man efter dessa reps inte orkar lyfta armen igen. Det ska kännas att du har tränat annars är det bortkastad tid. Så alla människor som spenderar tid på gymmet med att lyfta för lätta vikter, dessa människor kommer inte märka av några särskilda resultat.

2010-07-07 @ 10:26:25
Postat av: Anonym

Sen finns det givetvis människor som tränar av andra anledningar än att bli fit, exempelvis rehab och då får man anpassa träningen på ett annat sätt.

2010-07-07 @ 10:30:11
Postat av: sabina

Ja det är precis det jag menar. Så jag tror att vi tänker på samma sätt men formulerar det lite olika :)

2010-07-07 @ 10:36:40
URL: http://missbina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0